Gent2

Open van Gent: schrijf u nu in

Van 19 tot 23 juli wordt er opnieuw geschaakt tijdens de Gentse Feesten. Tijd om u in te schrijven voor de 37ste Open van Gent…

De 37ste editie van dit door KGSRL georganiseerde traditioneel zomertornooi gaat dit jaar door van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 juli. Plaats van actie is opnieuw het St. Barbaracollege vlakbij de stadskern. De succesrijke 36 vorige edities getuigen van een goed georganiseerd aangenaam tornooi tot tevredenheid van de deelnemers. Gezelligheid, spelen zonder “elodruk” en de Gentse feesten op wandelafstand trekken elk jaar enkele honderden spelers aan. Met een internationaal deelnemersveld van beginners tot grootmeesters komen alle speelsterktes aan hun trekken in dit massatornooi. Iedereen heeft kans om eens aan een topbord tegen een GM te spelen. Er hebben zich trouwens al meerdere GM’s en IM’s aangemeld.

Er worden 9 ronden gespeeld in 5 dagen met als tempo 2 uur KO per speler. Het prijzengeld bedraagt 6500 € berekend op 300 deelnemers met een vast gegarandeerde eerste prijs van 1800 €. Er zijn ratingprijzen per categorie van 200 elo punten en prijzen voor jeugd en dames voor een totaal van 625 € Als nevenactiviteiten is er terug een driedaags blitztornooi, een oploswedstrijd en een 55+ tornooi over 5 ronden. Logies in studentenhomes is in beperkte hoeveelheid beschikbaar aan 30 € per nacht, ontbijt inbegrepen.

Alle informatie is te vinden op www.kgsrl.be waar zich ook de link naar de inschrijvingsite bevindt voor online inschrijving. Het tornooiemailadres is open2014@kgsrl.be.

Voor wie wil schaken voor de prijzen of meer ziet in de combinatie schaken en Gentse feesten is Gent “the place to be” vanaf 19 juli!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.