3998796868 4aab069f8b

Nog 4 leiders in Brasschaat

Het schaakfestival in de prachtige Ruiterhal in Brasschaat is vanavond aan zijn vijfde ronde toe. Van de 166 schakers zijn er nog 4 met het maximum van de punten. Elofavorieten Van den Doel (foto) en Hovhanisian zijn er nog bij. IM Docx niet, hij verloor in ronde 2 tegen de stuntende Maarten De Vleeschauwer…

4 favorieten goed gestart

Na een kleine uitstap door onbeschikbaarheid, slaat het schaakfestival van Brasschaat opnieuw zijn tenten op in de prachtige Ruiterhal, midden in het stadspark van Brasschaat. Editie 2014 is er eentje met een mooie deelnemerslijst: Van den Doel, Hovhanisian, Dgebuadze, Docx, (Sergey) Kasparov, Van Riemsdijk, Sadhikov en de Tsjech Ponizil als nieuwe naam zorgen voor heel wat concurrentie aan de top.

In de eerste 3 rondes gebeurde er niet zo heel veel bovenaan het klassement, behalve dan de stunt van Maarten De Vleeschauwer, die IM Stefan Docx’ mindere vorm uitbuitte en hem meteen een nederlaag toediende. In ronde 3 liet IM Van Riemsdijk een eerste halfje tegen Stijn Gieben, een talentrijke 17-jarige Nederlander.

Maarten De Vleeschauwer, hier op een archieffoto, speelt opnieuw een toernooi en klopte Stefan Docx in ronde 2.

De eerste échte schifting kwam er gisteravond in ronde 4. De eerste “halve” toppers stonden op het programma en zij stelden niet teleur. FM Arben Dardha verkocht zijn huid duur en GM Van den Doel moest flink wat zweet laten om Dardha opzij te zetten. De partij tussen FM Beukema en IM Hovhanisian was eveneens érg interessant: Hovhanisian gaf een dame voor optimale stukkencoördinatie en kon daar snel van profiteren. Eveneens mee met 4/4: de nieuwe naam Ponizil. Deze Tsjech kende een steile opmars tot 2010, toen hij voor het eerst boven de 2400 ging. Vorig jaar scoorde hij de IM-titel en met 2428 nadert hij zijn beste rating van 2432. Hij klopte FM Jan Van Mechelen. De vierde jonge hond bovenaan is FM Ulvi Sadhikov, die geen introductie meer behoeft. Hij won gisteren in een van de snelste partijen van de avond tegen Robert Schuermans.

Wie liet er dan wel iets liggen? GM Dgebuadze tegen Colijn en GM Kasparov tegen FM Sadkowski. Zij volgen allen op een half punt van de leiders. Vanavond volgen de eerste échte toppers, met Ponizil-Van den Doel en Hovhanisian-Sadhikov, live te volgen vanaf 19u.

De top 10 na ronde 4:

1 GM Van Den Doel, Erik 4.0 NED M 2554
2 IM Hovhannisyan, Mher 4.0 BEL M 2513
3 IM Ponizil, Cyril 4.0 CZE M 2428
4 FM Sadikhov, Ulvi 4.0 BEL M 2335
5 GM Dgebuadze, Alexandre 3.5 BEL M 2487
6 GM Kasparov, Sergey 3.5 BLR M 2478
7 IM Van Riemsdijk, Herman C. 3.5 BRA M 2349
8 Colijn, Stefan 3.5 NED M 2254
9 FM Sadkowski, Daniel 3.5 BEL M 2248
10 Penson, Thierry 3.5 BEL M 2222

Alle informatie vind je op de officiële website (klik hier).

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.