Caruana

Caruana en Team Limburg beheersen schaakweek(end)

Fabiano Caruana heeft zich in St. Louis als dé toekomstige uitdager van Magnus Carlsen gepresenteerd: met een zelden geziene prestatie klimt Caruana naar een rating van 2837. In eigen land was Team Limburg het beste in … Oost-Vlaanderen…

Caruana start met 7/7

Als we u, aandachtige schaakfan, vertellen dat Fabiano Caruana vorige week in een toernooi startte met 7/7, dan zou u waarschijnlijk denken dat dat niet slecht is. Als we u vertellen dat hij dat deed tegen achtereenvolgens Topalov, Vachier-Lagrave, Carlsen (!), Aronian (!), Nakamura en nog eens Topalov en Vachier-Lagrave, dan denken we dat uw ogen bij iedere naam iets groter worden. Hij deed dat bovendien met een geweldige aanvallende flair, waar zelfs Garry Kasparov trots op zou zijn. Caruana liet zelfs nog 1 winstpunt extra liggen tegen Nakamura in de laatste ronde, waarin een gewonnen stelling in remise verzandde.

Door deze fenomenale prestatie schreef de Italiaan de Sinquefield Cup in St.Louis (VS) op zijn naam. De tegenstand werd, het moet niet herhaald, tot een hoopje stof herleid. Dankzij die score heeft Caruana bovendien met stip plaats 2 op de World Ranking opgeëist met een gigantische rating van 2837. Zijn status van “een van de subtoppers uit de top 10” is meteen geüpdatet naar die van “een van de schakers, die het Carlsen warm kan doen krijgen”. Indrukwekkend stukje schaak, dat u zeker eens moet naspelen.

Team Limburg is het sterkste schaakteam in Oost-Vlaanderen

Met veel plezier kregen wij een verslagje van het dit weekend gespeelde Colletoernooi in onze mailbox. Bart Audenaert verslaat:

Naar jaarlijkse gewoonte vond het eerste weekend van september het Colletornooi plaats. Net als de voorbije twee jaar stond schaakclub Wachtebeke, gesteund door de schaakliga Oost-Vlaanderen, in voor de organisatie. Het Colletornooi is een kampioenschap voor ploegen van vier spelers die zeven rondes rapidschaak afwerken. De lokale vereniging was als titelverdediger één van de favorieten, net als de usual suspects KGSRL1 (met onder andere Belgisch kampioen Van der Stricht) en Wetteren 1 (met grootmeester Bart Michiels in de rangen). Dit keer kwam er echter ook concurrentie van buiten de provincie want enkele sterke Limburge schakers hadden zich verenigd onder de naam Team Limburg en begonnen het tornooi als elofavoriet.

Roel Hamblok was top voor Team Limburg met 7/7

Wetteren werd als eerste uit de titelrace geslagen door een nederlaag in ronde 3 tegen
Wachtebeke 1. In ronde 5 moest ook de Gentse vereniging KGSRL de rol lossen na een zware afstraffing door Team Limburg. Daardoor ontstond een spannend duel tussen de sterke Limburgers en de thuisploeg. Uiteindelijk ging deze de laatste ronde in met een half bordpuntje voorsprong. Hierin kwam Wachtebeke echter niet verder dan een gelijkspel tegen de KGSRL, terwijl Team Limburg vlot de maat nam van Wetteren.
De Limburgers gingen dus met de zege aan de haal, voor Schaakclub Wachtebeke en KGSRL 1. Een cruciale rol in deze overwinning was weggelegd voor Roel Hamblok die een indrukwekkende maximumscore van zeven uit zeven behaalde. Andere spelers uit dit winnende team waren Jelle Sarrau, Nils Nijs en Wessel Van Kessel. In de lagere regionen wonnen Nos Gustamos Boobies De La Hermana De Axel, KGSRL5 en Wachtebeke 2 hun categorie.

Alle uitslagen zijn te vinden op: http://www.everyoneweb.com/scwachtebeke

(Bart Audenaert)

 1. Bas Noorman
  Bas Noorman11-09-2014

  ’t Wordt volgende keer eens tijd dat ze ‘gustan’ zetten.

  Ah ja, en proficiat aan de Limburgers & Nils Nijs!

 2. Steven F
  Steven F22-09-2014

  Kan er iets gedaan worden aan de afschuwelijke font? Niet te lezen, precies de website van een een gepensioneerde die net 3 lessen “computer” achter de rug heeft.

 3. Peter
  Peter22-09-2014

  Bij mij ziet dat er nochtans heel normaal uit, hoor, Steven. Ligt het niet aan de instellingen in jouw browser?

 4. Jan Lagrain
  Jan Lagrain22-09-2014

  Ik heb die opmerking nog gekregen, maar dit ligt normaal idd aan de browser van de gebruiker. Ik wil het nog eens navragen, maar de oplossing ligt wss op de eigen laptop of pc 🙂

 5. Steven F
  Steven F22-09-2014

  in dat geval heb ik dringend lessen computer nodig 🙂

 6. Paul Cobbaut
  Paul Cobbaut23-09-2014

  ivm font:
  Zowel in Firefox als in Chrome zie ik wazige titels, de rest van de font is wel perfect.
  screenshot hier:
  http://netsec.be/fontschaak.png

  groetjes,
  paul

 7. Swa
  Swa23-09-2014

  Noch in Firefox, noch in Chrome zie ik wazige titels.
  Logisch, ik zit dan ook bloednuchter aan mijn peecee!

 8. Nele
  Nele10-10-2014

  In Firefox is er bij mij geen probleem. Chrome is een ramp. Daar kan ik ook niet doorklikken naar effectieve tekst (zie geen ‘lees meer’ staan).
  Mochten er instellingen veranderd kunnen worden aan de pc, weet ik graag waar 🙂

 9. David Roos
  David Roos10-10-2014

  Adblocker is vaak het probleem.

 10. Ghysels Marc
  Ghysels Marc11-10-2014

  Nele en anderen, zelfde probleem sedert enkele weken. Voordien nooit
  probleem, werk via Google Chrome en heb zelf nooit iets gewijzigd aan de settings. Dus indien zo, moet het via automatische updates zijn gebeurd.

 11. Patrick
  Patrick12-10-2014

  heb ook dat probleem in Chrome , het dikke lettertype etc … is idd na een bepaalde update , je schijnt het ergens te kunnen setten onder de motorkap van chrome , zal er eens naar zoeken

 12. Patrick
  Patrick12-10-2014

  gevonden …. typ in google chrome://flags –> onder de motorkap 🙂
  dan heb je iets dat heet directwrite dit staat op enabled , klik hierop zodat het op disabled staat … onderaan op relaunch klikken …en opgelost

 13. Nele
  Nele13-10-2014

  Bedankt, Patrick! 🙂

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.