13867164343 0ff4612d8f

Ulvi Sadhikov wint Tonoli Memorial

Jeugdspeler Ulvi Sadhikov heeft vorige week zijn talent in de vitrine gezet: hij klopte enkele stevige concurrenten in de jaarlijkse Tonoli Memorial in Anderlecht…

Sadhikov en Ingemars op 1

De grote favoriet in Anderlecht was GM Viesturs Meijers, de enige grootmeester in het deelnemersveld. Concurrentie kwam van Ingemars, Alienkin en … Ulvi Sadhikov. In die zin was de editie van dit jaar een met relatief weinig GM’s en IM’s, maar dat maakte het er niet minder spannend om.

Het toernooi werd gedomineerd door Jesse Ingemars, een 25-jarige Letse Fide Meester, die wel de grens van de 2400 al overschreden heeft. Hij stond een half punt voor bij het ingaan van de laatste ronde. Zijn remise tegen Tomov bood perspectief voor Sadhikov, die zijn kans met beide handen greep door Ruben Akhayan te kloppen. Beiden klokten af op 7,5/9. Sadhikov was echter duidelijk de beste in zowat elk scheidingssysteem dat je kon toepassen. Een half puntje verder volgde een hele trein aan spelers.

De top 10:

1. Sadhikov (7,5/9)
2. Ingemars
3. Alienkin (7/9)
4. Goormachtigh
5. Meijers
6. Geenen
7. Tomov
8. Noiroux
9. Ponnet
10. Geboers

De volledige uitslag vind je hier.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.