Capone

Nicola Capone scoort IM-norm

Op de European Chess Club in Bilbao heeft Nicola Capone zijn allereerste IM-norm gescoord (en de FM-titel veilig gesteld). Diezelfde eer viel Fabrice Wantiez te beurt. Lennert Lenaerts is dan weer FM…

Capone scalpeert GM

Nicola Capone is al jaren een van de sterkste jeugdspelers van zijn generatie, getuige zijn kast vol nationale titels in de jeugdreeksen. Nu heeft de vriendelijke Waal, die in België voor Fontaine uitkomt, zijn eerste meesternorm beet.

Hij scoorde die norm op het Europees Clubkampioenschap in Bilbao, waar Capone met Fontaine naar een top 30 plaats sprintte. Capone won van GM Del Rio De Angelis (2517), IM Van Hoolandt (2282), FM Durakovic (2353) en IM Mitkov (2333). GM Levin werd op remise gehouden. Met 5/7 haalde Capone net het nodige puntenaantal, goed voor zijn eerste meesternorm. Door zijn prestatie is Capone meteen ook FM.

De eerste norm werd gevierd met niemand minder dan Levon Aronian

Behalve Capone scoorde ook Fabrice Wantiez een meesternorm. Lennert Lenaerts vierde dan weer de FM-titel. Het was dus een goede maand voor het Belgische schaak.

Het toernooi werd trouwens gewonnen door SOCAR Azerbeidjan. SOCAR trad aan met ondermeer Mamedyarov, Topalov, Adams, Giri, Radjabov en Wang Hao. Het verbaast dan ook niet dat de tegenstand op een hoopje werd gespeeld. SOCAR won élk duel.

Je vindt alle informatie over het toernooi via deze link.

 1. brabo
  brabo17-10-2014

  De ene maand + 63 elo en de volgende maand – 72 elo. Voor een grote groep spelers geldt sinds 1 juli 2014 de nieuwe K-factor van 40 punten per partij.Het beoogde doel om de betrouwbaarheid van de ratings te verhogen zal wel gemist zijn maar in elk geval zal het enkele spelers heel gelukkig maken.

 2. David Roos
  David Roos18-10-2014

  Kwatongen durven beweren dat de fide dit doet voor extra inkomsten :-). Hoe meer mensen er FM/IM/GM worden, hoe meer zij verdienen aan ” administratieve kosten”.

 3. Yen
  Yen18-10-2014

  Proficiat Nicola, prachtige prestatie en mooie exponent van een steeds beter wordende jeugdwerking in België

 4. ManvanMelle
  ManvanMelle20-10-2014

  Proficiat Nicola, we duimen voor de volgende normen …

 5. Oscar
  Oscar23-10-2014

  …in Bethune wellicht

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.