Stefan

2 Belgische IM-normen op 1 dag!

Een speciale dag voor twee Belgische youngsters op het internationale toernooi in Le Touquet: zowel Beukema als Sadhikov scoorden er een IM-norm…

Terugdenken aan de periode Leenaerts, Nijs, Soors

Ulvi Sadikhov en Stefan Beukema streden vanaf de eerste ronde mee in de top van de 29e editie van het internationale schaaktoernooi in de Franse badplaats Le Touquet-Paris-Plage. En opvallend: ze draaiden een vrijwel identiek parcours. Ze troffen elk 4 grootmeesters en scoorden daar 50% tegen. Er werd door beiden nog een remise afgestaan aan een IM en voorts wonnen ze al hun partijen. Dat was niet alleen goed voor een fraaie (gedeelde) tweede plaats in de eindstand (achter de ongenaakbare toernooiwinnaar IGM Fedorchuk (2673)), maar dus ook goed voor een IM-norm.

En nog belangrijker, ze scoorden daarmee allebei een IM-norm. Voor Sadhikov is het de eerste norm, voor Stefan is het al de tweede dit jaar. De eerste behaalde hij in mei in de Nederlandse competitie.

Het huzarenstukje doet ons terugdenken aan de periode waarin Robin Leenaerts, Nils Nijs en Stef Soors hun eerste normen scoorden, ook ongeveer tegelijkertijd. Hopelijk volgt opnieuw een periode van dat “kaliber”.

Een eerste IM-norm voor Ulvi Sadhikov!

Nog goed nieuws kwam er in groep B: Luc Van Steenkiste won met 7,5 op 9 en Jimmy Van Hoorebeeke legde met een halfje minder beslag op de tweede plaats. In totaal speelden er 25 Belgen mee. Al hun scores zijn nog eens na te lezen op de website van het toernooi.

Een speciale prijs was er voor de 9-jarige Constantijn Beukema, omdat hij de jongste deelnemer van het toernooi was. Hij ontving een prachtig schaakspel dat met een 3D-printer is gemaakt. Overigens schaakte hij ook niet onverdienstelijk, hij scoorde 5 op 9 in de B groep.

  1. Koen
    Koen05-11-2014

    mooie prestatie, en Zowel Luc als Jimmy spelen beide bij Schaakclub Wachtebeke.

  2. Bart
    Bart06-11-2014

    Zo Belgisch kunnen we de IM-norm nu ook niet noemen, aangezien Ulvi blijkbaar jammer genoeg eerstdaags het land moet verlaten.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.