8415951015 Fd8b453dbb Z

Carlsen en Anand verwennen publiek

De eerste drie speeldagen van de WK-match tussen wereldkampioen Magnus Carlsen en uitdager Viswanathan Anand hebben voor spektakel gezorgd: de 1,5-1,5 staat er na enkele boeiende (én beslissende) partijen…

De tijger heeft nog klauwen

Zoals altijd heeft een Wk-match, die georganiseerd wordt door FIDE, wat voeten in de aarde. Deze keer was het Carlsen die de kat de bel aanbond en aangaf niet tevreden te zijn met de locatie. Na heel wat heen-en-weer-geonderhandel is er uiteindelijk een wedstrijd. In Sochi. Tussen Carlsen en Anand.

Over prognoses kunnen we kort zijn: niemand geeft een stuiver voor de kansen van de Indiër. Deze match wordt door vele waarnemers als zijn laatste wapenfeit gezien in een wereldkampioenschap. Die voorspelling leek eergisteren al snel waarheid te worden, toen Anand vrij pijnlijk een eerste nederlaag incasseerde. Carlsen haalde de “hamer van Thor” boven en ramde zijn tegenstander een eerste verliespunt door de strot.

Einde verhaal, zo dachten velen, maar vandaag toonde Anand een wonderbaarlijke veerkracht. Met agressief en gedurfd schaak kegelde hij Carlsen pardoes terug met zijn beide voetjes op de grond. Een onverwachte zege voor de tijger van de Madras, die deze match ook gered heeft. De gelijke stand en het boeiende spel beloven voor het vervolg van de match.

Klik hier voor de officiële site van de match.

  1. Leo Geylen
    Leo Geylen12-11-2014

    Een mooi stukje jounalistiek van eigen bodem. Bedankt ! De partijen zijn “live” te volgen op playchess. Chessbase geeft daags na de partij een mooi becommentarieerde analyse.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.