IMG 8077

Tal van titelhouders in het Limburg Open van Maastricht

Tijdens het pinksterweekend is het weer tijd om te schaken in een van de sterkste toernooien in Nederland: het open in Maastricht. Gezelligheid én uitdaging staan centraal…

Informatie

De BPB Limburg Open is al enkele jaren één van de sterkste toernooien in Nederland. De locatie is opnieuw de mooie sporthal De Geusselt aan de rand van de stad dichtbij het centrum van Maastricht en naast het voetbalstadium van MVV. Het toernooi wordt gespeeld in het pinksterweekend van vrijdag 22 tot en met maandag 25 mei.

Net zoals de vorige jaren is het deelnemersveld ijzersterk met tot nu toe reeds 9 grootmeesters uit Oekraïne, Nederland, Polen, Frankrijk en Noorwegen. Kleppers van boven 2600 elo zijn Fedorchuk, L’Ami, Socko en Bauer. Maar er zijn ook Belgische toppers waarvan IM Hovhannisyan, FM (Stefan) Beukema, FM Decoster en WFM Goossens de belangrijksten zijn. Deze laatste wordt trouwens door de Nederlandse kampioene WGM Haast als één van de kandidaten genoemd voor de beste vrouw.

Samen met een mooie prijzenpot en een gezellige sfeer is dit toernooi dus een droom voor iedere schaakliefhebber. Je kan je nog inschrijven op de website van het toernooi. Als je tijdig inschrijft én betaalt, spaar je 10 euro uit! Voor meer info, zie de website http://www.limburgopen.nl/

Een van de publiekstrekkers: Erwin L’Ami.

Het toernooi zal gespeeld worden in 4 groepen. Groep A speelt 7 rondes en wordt ingedeeld volgens het systeem van accelerated pairings. De groepen B en C spelen 7 ronden volgens het Zwitsers systeem. De veteranengroep speelt 5 ronden.
De A-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2000 ELO.
De B-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 1700 en maximaal 2050.
De C-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1750.
De Veteranen groep is toegankelijk voor alle veteranen die geboren zijn in 1955 of eerder.

In de A-, B-, C-groep is een bye (= een half punt) mogelijk in een van de eerste 4 ronden, mits van tevoren aangegeven. In de Veteranen groep is een bye niet mogelijk.

Het speeltempo bedraagt 2 uur p.p.p.p. voor 40 zetten gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.

De resultaten van de groepen A & B tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking.
De resultaten van de C-groep tellen mee voor de KNSB en DWZ ratingverwerking.
De resultaten van de Veteranen groep tellen mee voor de KNSB ratingverwerking.

Voor inschrijvingen kunt u gebruik maken van het online inschrijfformulier. Voor informatie kunt u mailen naar: info@limburgopen.nl of contact opnemen met Luc Cornet (luc.cornet@telenet.be).

Vanaf 20 mei is inschrijven alleen nog mogelijk op vrijdagavond ter plaatse in de toernooizaal.

Het inschrijfgeld bedraagt:
A-groep: € 35,-
B-groep: € 30,-
C-groep: € 30,-
Veteranengroep: € 30,-

LiSB-leden krijgen een korting van €5,- op hun inschrijfgeld (dit geldt ook voor de Veteranengroep).

(W)GM / IM gratis.

Het inschrijfgeld moet voor 18 mei zijn bijgeschreven op het onderstaande rekeningnummer anders wordt er €5,- administratiekosten gerekend. Bij aanmelding op de dag zelf betaalt u nog eens € 5,- extra. Dit om het begin van het toernooi soepeler te laten verlopen.

Betaling kan geschieden bij aanmelding in de speelzaal, of middels een overschrijving op het bankrekeningnummer van de “Stichting Limburg Chess Events ” , onder vermelding van uw voor- en achternaam.
Bank: ABN Amro Bank
Plaats: Maastricht
Bankrekeningnr.: 46.48.82.354
IBAN-nr.: NL98ABNA0464882354
BIC: ABNANL2A

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.