IMG 8077

Eastman International Open in Gent

Een nieuwe naam maar een oud geluid. Het traditionele open internationaal schaaktornooi van Gent en de beroemde Gentse Feesten, ze zijn voor de 38ste maal onlosmakelijk met elkaar verbonden, van 18 tot 22 juli…

Naamswijziging, maar hetzelfde toernooi

De naamswijziging is er gekomen omdat het bedrijf Taminco eind vorig jaar werd overgenomen door Eastman Chemicals dat de medewerking aan het tornooi verder zet. Plaats van schaakactie blijft het St-Barbaracollege, gelegen op wandelafstand van het hart van Gent. Er wordt gespeeld van 18 tot en met 22 juli. Een tornooi met als troeven de unieke sfeer, de gezelligheid, de nevenactiviteiten en de partijen van maximaal vier uren zonder “elo” druk met een uitgebreid en gevarieerd deelnemersveld. Er worden 9 ronden gespeeld in 5 dagen met als tempo 2 uur KO per speler.

Het prijzengeld bedraagt 6500 € op basis van 300 deelnemers en de vaste eerste prijs van 1800 € staat garant voor deelname van meerere grootmeesters en meesters. Er zijn tevens voor 625 € extra prijzen. Als nevenactiviteiten zijn er terug de oploswedstrijd en het blitztornooi. De 55 plussers die het niet meer zien zitten om twee partijen per dag te spelen kunnen aan een namiddagtornooi over vijf ronden deelnemen.

Logies met ontbijt in studentenhomes is in beperkte hoeveelheid beschikbaar aan 140 € voor vier nachten, hiervoor is vroeg boeken noodzakelijk.

Alle verdere informatie is te vinden op de website www.kgsrl.be waar zich ook de link naar de online inschrijving bevindt. Het emailadres van het tornooi is open2015@kgsrl.be.

Voor wie wil schaken voor de prijzen of meer ziet in de combinatie schaken en Gentse feesten is Gent “the place to be” vanaf 18 juli!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.