Ronde9 2

Geirnaert strandt op zucht van stunt in Wirtzfeld

Het schaakweekend in Wirtzfeld was een kolfje naar de hand van Thorsten Haub en Steven Geirnaert, die de grootmeesters lik op stuk gaven…

IM Thorsten Haub en IM Steven Geirnaert houden de grootmeesters achter zich in Wirtzfeld

Verslag door Valery Maes

Hoogtepunt van de driedaagse in Wirtzfeld is natuurlijk het individueel rapidtoernooi op zondag waar steevast enkele grootmeesters als favorieten worden aangevinkt. GM Arkadij Rotstein werd echter al in de derde ronde verslagen door Tom Piceu en nadien zelfs nog door de 18-jarige Lionel Jognery (1957 FIDE). Ook voor elofavoriet Bart Michiels ging niet alles naar wens, zijn nederlaag in de vierde ronde tegen rapidspecialist Haub tot daar aan toe maar dan liet hij in de zesde ronde de winst ontglippen tegen de 17-jarige rising star Lev Yankelevich (zie foto) gevolgd door een wanprestatie tegen de Italiaanse IM Fernando Braga.

Talent Yankelevich neemt het op tegen Bart Michiels

Ondertussen legde IM Thorsten Haub een perfect parcours af met onder andere zeges tegen de grootmeesters Michiels en Hoffmann en de meesters Polaczek en Geirnaert. In de achtste ronde werd hij toch verrassend gestuit door Braga en in de laatste ronde kon onze Steven Geirnaert daardoor alsnog bijsluiten met een zege tegen de zeer solide GM Hoffmann. Thorsten Haub nam uiteraard genoegen met remise in de laatste ronde tegen vader Rotstein, 82 jaar! en nog steeds een gevaarlijke opponent. Dit jaar versloeg hij tijdens het WK voor ploegen nog onze erg sterke veteraan Jan Rooze na een marathonpartij.

De organisatie was zeer tevreden over het grote aantal Vlaamse deelnemers en de deelnemers konden zeker tevreden zijn over de nieuwe locatie. Veel ruimte om te spelen en even de benen te strekken, perfecte catering en zoals altijd een zeer gezellige sfeer.

Denksportkampioen Ben Van de Putte was van de partij en ook voor hem was het een unieke en geslaagde ervaring. Ondanks de zorg met zijn boekenstand slaagde hij er in om in de laatste ronde Fabrice Wantiez op remise te houden en dat is ook een vermelding waard.

Er zijn ook 3 fragmenten, Piceu-Rotstein, Braga-Geirnaert met commentaar van Steven en Michiels-Piceu: Klik hier

Alle uitslagen op een rijtje:

De eindstand in het hoofdtoernooi

Ploegentoernooi reeks 1

Ploegentoernooi Reeks 2

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.