Van Malder

Wordt Dries Van Malder de eerste BJK 2016?

De eerste Belgische kampioen is bijna bekend: bij de -14 heeft Dries Van Malder (foto van vorig jaar) anderhalf punt voorsprong op zijn twee concurrenten. In de andere reeksen blijft het ongemeen spannend…

Stefan Beukema ontsnapt

Consternatie in Blankenberge gisteren, toen Nathan De Strycker met zwart uithaalde tegen topfavoriet Stefan Beukema. Plots leek de zekere titel een stuk verder weg en waren er opnieuw drie leiders. Vandaag ontsnapte “de Beuk” aan erger: tegen Miguel Van de Vaerd deed hij het aanvankelijk goed, maar een gewaagd stukoffer pakte helemaal verkeerd uit. De meervoudige kampioen ging met een stuk minder een eindspel in, waar hij de remise plots cadeau kreeg in de volgende stelling.

De eindstelling in Van de Vaerd-Beukema. De zege is zeker nog niet binnen voor wit, maar hier remise besluiten is wel erg snel.

Quentin Fontaine won wel en gaat nu alleen aan kop.

De -18 is misschien wel de boeiendste reeks om volgen. Waar de uitgangspositie voor Nicola Capone er twee dagen geleden allerminst ideaal uit zag, heeft hij morgen opnieuw alles in eigen handen. Capone profiteerde optimaal van puntenverlies van zijn concurrenten en volgt nu op een half puntje van de tot nog toe prima spelende Quinten Ramacker. Morgen volgt het onderlinge duel en Capone heeft wit. Ook Deon Lee speelt nog mee voor de knikkers. Lennert Lenaerts staat al een vol punt in het krijt. Hij zal met 2/2 moeten eindigen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

Dat het niet het toernooi van de Beukema’s is, bewees ook Stefans broer Jasper (-16). In de topper tegen Tamer Ismael leek hij goede kansen op winst te hebben, om in 1 zet materiaal weg te blunderen. Einde titelambities voor hem. De verrassing in deze reeks is Thijs De Bock. Hij staat alleen eerste, maar krijgt morgen wel een rechtstreeks duel met Tamer Ismael voorgeschoteld.

Anthony Mitran steekt er samen met Daniel Dardha bovenuit bij de -12. Wie zal het halen?

Bij de -14 is het momenteel een one way affair: Dries Van Malder speelt iedereen op een hoopje. Met 7/7 en anderhalf punt voorsprong op twee concurrenten (die hij allebei al klopte in het onderlinge duel) ligt de titel voor het grijpen. Het vel van de beer is nog niet geschoten, maar er moet al een mirakel gebeuren, wil Van Malder de titel nog mislopen.

De andere leiders zijn Anthony Cristian Mitran en Daniel Dardha (-12), Mikhail Akulov (-10) en het duo Hovanes Ettibaryan en Gabriel Beukenhorst(-8).

Morgen belooft dus opnieuw bijzonder spannend te worden. We geven ook nog graag mee dat bij de -20 een leuk onderling duel op het programma staat voor de meisjestitel: Ayla Vincent en Astrid Barbier vechten onder elkaar uit wie Belgisch dameskampioene zal worden, al is ook Sarah Snoeck nog niet uitgeteld. Morgen de voorlaatste ronde, live om 9u30.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.