IMG 9892

De eerste kampioenen zijn bekend

De voorlaatste speeldag van het BJK heeft vier kampioenen gebaard: Mikhail Akulov, Karen Deleu, Dries Van Malder en Thijs De Bock. Nicola Capone (foto) heeft de topper bij de -18 gewonnen, al valt de beslissing daar – net zoals in de andere reeksen – morgen pas…

-10 vroegtijdig beslist

Enkele spelers konden vandaag al beginnen met de feestvreugde. Bij de -10 gebeurde dat zowel bij de jongens als bij de meisjes. Mikhail Akulov had gisteren een half puntje gepakt op zijn concurrent Amir Zouaghi. Vandaag deed de jongeling uit Leopoldsburg er een vol puntje bij. Hij won, Zouaghi verloor. Daardoor is Akulov nu al zeker van de titel. Igor Vanduyfhuys kan hem morgen in principe nog inhalen, maar dat baat niet voor de eventuele titel.

De meisjesreeks in dezelfde leeftijdscategorie gaat dit jaar naar Karen Deleu. Met 8/8 en anderhalf punt voorsprong bestaat er geen twijfel over haar Belgische titel.

Karen Deleu, hier op een archieffoto uit 2014. Toen onze camera voorbij kwam eergisteren, was zij al klaar met spelen.

Geen mirakel bij de -14, De Bock stunt bij de -16

Gisteren al plaatsten we hier twee namen op het voorplan: Dries Van Malder en Thijs De Bock. Die eerste won al zijn partijen en had vandaag aan een remise genoeg, een uitslag die hij na een tiental zetjes al mocht opschrijven. Geen mirakels dus bij de -14, Dries Van Malder is de verdiende kampioen.

De tweede naam was een minder verwachte naam. In een reeks met favorieten als Jasper Beukema, Xander Pauwels en Tamer Ismael werd Thijs De Bock niet meteen naar voor geschoven als de gedoodverfde winnaar. Na 7 rondes had deze Mechelaar echter een punt voorsprong op Ismael bij elkaar gespeeld. In het onderlinge duel vandaag leek De Bock weinig last van stress te hebben: in een totaal gewonnen stelling bood hij remise aan, waarschijnlijk omdat hij op voorhand al wist dat dat resultaat zekerheid bood over de titel. Een bijzonder straffe prestatie!

Tamer Ismael was vandaag maar wat blij dat Thijs De Bock genoeg had aan remise.

Het rijk van de -18 is niet langer in handen van Quinten Ramacker, want hij verloor vandaag in het onderlinge duel van comeback kid Nicola Capone. De topfavoriet heeft nu een halfje meer dan Ramacker en Deon Lee. Morgen kan Lee proberen om in een nieuw onderling duel Capone alsnog van de troon te stoten.

Voor de uitslagen in de andere reeksen verwijzen we graag naar de officiƫle site. In die reeksen die wij niet specifiek vermeld hebben hier, is de situatie nog dezelfde als die van gisteren.

 1. de caluwe
  de caluwe09-04-2016

  Beste

  Misschien ben ik mis maar Ik dacht dat bij gelijke stand het onderling duel beslist wie kampioen word

  groetjes
  Gerard

 2. Benjamin
  Benjamin09-04-2016

  @de caluwe:
  Je bent inderdaad mis. Voortschrijding is doorslaggevend.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.