Draftian

Draftian Ashote wint Vlaamse titel

In een uitgedund Vlaams Kampioenschap heeft Draftian Ashote met dominant schaak de titel gepakt. Arno Bomans werd tweede…

Draftian van begin tot einde aan kop

Geen Stefan Docx, geen Mher Hovhanisian, geen Steven Geirnaert, geen … Het is een understatement om te zeggen dat de grote namen niet naar schaakhuis Ca├»ssa in Gent kwamen het afgelopen, lange weekend. Desalniettemin was er een interessant deelnemersveld: “oude” (lees: ervaren) strijders als Ashote Draftian, Arben Dardha, Thierry Penson, Marcel Van Herck en jonge talenten als Lennert Lenaerts, Rein Verstraeten, Arno Sterck en zelfs Tamer Ismael en Anthony Mitran.

Van in het begin werd duidelijk dat Draftian in goede doen was: hij won als enige de eerste drie rondes en consolideerde daarna met een remise. Cruciaal was de zege tegen Rein Verstraeten in ronde 5. Met 5/6 ging hij de finale in.

De rest was op dat moment al op een vol punt gespeeld. Penson, Bomans, Sterck en Lenaerts waren de enige spelers die Draftian nog konden inhalen. Thierry Penson had geen ambities meer en besloot Draftian de veilige remise te gunnen. In de achtergrond kon de de dekselse Arno Bomans als enige winnen, met een leuk matmotief tegen Arno Sterck.

De top 3:

1. Ashote Draftian 5,5/7
2. Arno Bomans 5/7
3. Thierry Penson, Lennert Lenaerts, Arben Dardha 4,5/7

Alle informatie, ook over de open reeks, zijn te vinden op http://www.kgsrl.be.

  1. brabo
    brabo16-05-2016

    Een gekruid artikeltje over Ashotes overwinning kan je nu ook lezen op mijn blog: http://schaken-brabo.blogspot.be/2016/05/ashote-draftian-is-vlaams-kampioen.html

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.