IMG 0042

16-20 juli: Eastman Internationaal Open Schaaktornooi van Gent

Voor de 39ste maal reeds organiseert KGSRL deze zomerklassieker die dit jaar doorgaat van zaterdag 16 tot en met woensdag 20 juli. Plaats van actie is terug het St Barbara college in hartje Gent…

De sleutelwoorden die van dit tornooi een succes maken zijn gezelligheid, spelen zonder elodruk en uiteraard de Gentse feesten. Met een deelnemersveld van beginners tot grootmeesters komen alle speelsterktes aan hun trekken in dit massatornooi met internationale bezetting, waardoor iedereen kans heeft om eens aan een topbord tegen een GM te spelen.

Er worden 9 ronden gespeeld in 5 dagen met als tempo 2 uur KO per speler. Het prijzengeld bedraagt 6625 € berekend op 300 deelnemers met een vast gegarandeerde eerste prijs van 1800 €. Er zijn ratingprijzen en prijzen voor jeugd, dames, senioren en Belgische spelers. Als nevenactiviteiten zijn er terug een 55+ tornooi over 5 ronden, een driedaags blitztornooi en per ronde een oploswedstrijd. Logies in studentenhomes is in beperkte mate beschikbaar aan 35 € per nacht, ontbijt inbegrepen. Vroeg boeken is hiervoor nodig.

Alle informatie is te vinden op www.kgsrl.be waar zich ook de link naar de inschrijvingsite bevindt voor online inschrijving. Het emailadres is open2016@kgsrl.be.

Wie wil schaken voor de prijzen of wie meer ziet in de combinatie schaken en Gentse feesten, Gent is “the place to be” vanaf 16 juli!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.