Ringoir1

Ringoir start goed op BK

In stilte en afzondering is in het landelijke Bütgenbach het BK begonnen. Tanguy Ringoir deed als topfavoriet meteen een goede zaak in ronde 1…

Ook Arno Bomans wint

Het Belgisch Kampioenschap wordt dit jaar gespeeld in Bütgenbach, in een vakantiecentrum naast het bekende, pittoreske meer. Het toernooi begon zaterdag al, maar we hebben enkel informatie en uitslagen over de eerste ronde. Ook de livepartijen lijken nog niet op punt te staan.

In ieder geval: Tanguy Ringoir is goed vertrokken. De tweede elo is samen met GM Dgebuadze de favoriet voor de eindzege en klopte in ronde 1 meteen Stéphane Hautot. Zijn concurrentie is een interessante mix van jong geweld (Lenaerts, Beukema, Godart aangevuld met de ‘oudere jongeren’ Vandenbussche en Bomans) en ervaring (Van der Stricht, Hautot, Cools).

Dag 1 was in ieder geval geen succes voor het héél jonge geweld. Beukema verloor van Cools, Lenaerts van Bomans. Godart zorgde voor het enige halfje tegen Vdb. Dat zorgt voor een opmerkelijke tussenstand:

Klik hier!

Schaakfabriek.be plant deze week een bezoek aan Bütgenbach (onder voorbehoud) en hoopt u dan volledige informatie te kunnen geven. Voorlopig moet u het doen met de informatie die op Schach.be vindt.

 1. Alain
  Alain05-07-2016

  Vooral de prachtige start van Gorik Cools gaat hij voor een stunt zorgen ? Met 2,5 uit drie gaat hij nu van start .we kunnen nu ook eindelijk de live games volgen !

 2. Valery
  Valery06-07-2016

  …de live broadcast leek wel een eindeloos verhaal…

  …nu moet men daar nog de pgn’s op orde krijgen

  …wat een webmaster lijden kan..we gaan intussen de 6de ronde in

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.