IMG 0001

Daniel Dardha eerste Belgische kampioen, Musabayeva kampioene

Daniel Dardha heeft met groot overmacht de jongensreeks -12 gewonnen. Hij is de eerste Belgische kampioen van dit jaar. Diana Musabayeva is de eerste meisjeskampioene. Een verslag van de jongste reeksen…

Spanning bij de -14

Gisteren focusten we op de groepen vanaf de -16. Vandaag slaan we hen even over, al kunnen we wel meegeven dat Maarten De Vleeschauwer waarschijnlijk al zeker is van zijn titel bij de -20 (hij staat een punt voor en lijkt sowieso op TB1 niet meer ingehaald te kunnen worden, maar dit is nog niet bevestigd). Arno Sterck profiteerde van een verrassende nederlaag van Nicola Capone tegen Deon Lee. Met remise is Sterck morgen kampioen.

Waar de reeksen vanaf de -16 spannend waren/zijn, is dat niet anders bij de jongste deelnemers. Vooral de -14 zag vandaag een serieuze verrassing op bord 1. Laurent Huynh, die het toernooi tot nog toe domineerde, verloor verrassend van Rune Liveyns, waardoor het punt voorsprong van Huynh als sneeuw voor de zon verdwenen is. De scheidingspunten pleiten wel nog steeds in zijn voordeel, dus een zege in de laatste ronde volstaat normaal gezien.

Laurent Huynh, hier aan het werk in ronde 7 tegen Lev Akulov, moet nog aan de bak in ronde 9 na een verrassende nederlaag vandaag.

De -12 is de minst spannende reeks van dit kampioenschap. Daniel Dardha heeft de tegenstand verpletterd: op één remise tegen Nils Heldenbergh na won hij al zijn partijen. Bij het ingaan van de laatste ronde heeft hij anderhalf punt voorsprong op de rest.

De -10 en de -8 zijn nog steeds niet beslist: bij de -10 zijn er twee leiders met 7 punten, Ruben Micciche en Pjotr Cappan. Bij de -8 is er één: Yvan Burdot. Hij is echter nog niet zeker, want krijgt concurrentie van het zoontje van Helmut Froeyman, Hugo, die volgt op een half puntje (7 ten opzichte van 6,5).

De speelzaal van de kleinsten onder de schakers.

Ook al heeft Daniel Dardha een mooi toernooi achter de rug, er is nog één iemand die nog straffer doet. Diana Musabayeva won tot nog toe àl haar partijen. Zij is dan ook de eerste meisjeskampioene van deze editie. Bij de -12 gaat het tussen Karina Gulieva en Tyani De Rycke, bij de -14 lijkt de titel voor Juliette Sleurs. Om te eindigen nog even meegeven dat er nog een meisjesreeks -16 is, waar twee dames 7/8 hebben: Annelies Vitharana en Fleur Swennen.

Morgen vanaf 9u30 valt het doek over dit Belgische kampioenschap.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.