Toppers op het schanstoernooi!

logoEen van de meest succesvolle rapidtoernooi van vorig jaar is zaterdag aan zijn tweede editie toe. En als u dacht dat het vorig jaar goed was, dan is het nu nóg beter. Opnieuw met Nikolic (!), Khenkin (!), Dgebuadze enzomeer, maar ook ook nog eens een enorme prijzenpot…

500 euro eerste prijs

Vorig jaar was het Schanstoernooi al een schot in de roos. Met meer dan 200 deelnemers en een werkelijk piekfijne organisatie kreeg het toernooi van alle kanten lof toegezwaaid. Terecht, want niet alleen het toernooi was goed. Ook in accomodatie (vervoerregeling van aan het station, aparte zalen voor elke groep, bijzonder goedkope drank en eten, enzovoort) en prijzen blonk het uit.

HortDit jaar is het grootste Limburgse toernooi er dus terug. “Even goed als vorig jaar”, denkt u? Niets van. Het prijzengeld is nog hoger en het deelnemersveld zal nog sterker zijn. Vlastimil Hort is opnieuw een blikvanger, maar nu al zullen ook GM Dgebuadze, GM Orlov, IM Mher Hovhanisian, IM Cekro, FM Wantiez en rapidspecialist Renette meespelen. De verwachting is realistisch dat dit deelnemersveld over 3 weken (want dan is het pas tijd) nog een stuk indrukwekkender zal worden.

Waarom? Wel, vooral omdat het prijzengeld een serieuze boost gekregen heeft. De eerste prijs is 500 euro. 400 voor de tweede, 300 voor de derde, 200 voor 4 en 100 voor 5. Heel sterk voor een eendagstoernooi. Bovendien zijn ook de stevige jeugdprijzen terug. Van 100 tot en met 40 voor de eerste vijf van elke categorie.

Dit jaar wordt er eveneens gratis vervoer voorzien vanuit het goed bereikbare station in Hasselt. Zij die daar gebruik van willen maken kunnen dat op voorhand aan de organisatie laten weten. Gratis vervoer is al leuk, ook de drank en eetprijzen zijn niet verminderd. 1 euro voor drank, friet, frikandel, enzovoort.

“We wilden gewoon een groot, sterk Limburgs toernooi organiseren, want dat bestond nog niet”, legt een van de organisatoren Louis Soors uit. “Ons doel is niet om hier veel winst mee te maken, maar wel om Limburg op de schaakkaart te zetten én om iedereen een gezellige dag te bezorgen.”

Dat zal zeker lukken. Schrijf u nu in via de website van het toernooi.

Voor het verslag van vorig jaar: klik hier.

 1. Akazou.
  Akazou.01-10-2008

  Wantiez 😀 Die kan Tim zelfs verslaan 😀

 2. mathias
  mathias01-10-2008

  “Gratis vervoer is al leuk, ook de drank en eetprijzen zijn niet verminderd.”

  wat is daar zo goed aan?? 😉

 3. Fabrice
  Fabrice02-10-2008

  Wie is Tim lol ?

 4. Akazou.
  Akazou.02-10-2008

  Mijn excuses @ Fabrice

 5. Fabrice
  Fabrice02-10-2008

  T’is niks lol ;0)
  Hoop dat ik ga niet verloren ;0)

 6. Lusine
  Lusine17-10-2008

  foto’s en video’s -Kasparov in België
  http://schaaknet.blogspot.com/2008/10/kasparov-in-belgi.html

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.